לביבות בריאות לחנוכה
 חנוכה - 4 מתכונים נפלאים     
דף הבית >> מתכונים לבריאותכם >> חנוכה - 4 מתכונים נפלאים
 

 
ארבעה מתכוני חנוכה נפלאים במיוחד בשבילכם!

 
כולנו יודעים שהטיגון בשמן אינו בריא, לכן, הכנו לכם לקראת החנוכה ארבעה מתכונים: 

 מתכון ראשון ומיוחד של לביבות אפויות (תודה לחגית על המתכון המיוחד והטעים (מאד)), מומלץ לנסות
 מתכון שני של לביבות מטוגנות בשמן שומשום (תודה לאמא תחיה)
מתכון שלישי של לביבות בטטה אפויות (תודה לעירית אדן, מומחית לתזונה בהתאמה אישית .N.D)
 מתכון רביעי ומיוחד של לביבות תפוחים אפויות (תודה לעירית אדן, מומחית לתזונה בהתאמה אישית .N.D). מתכון חובה

הערה חשובה: על  פי הרפואה הסינית והמקרוביוטית, תפוחי אדמה נחשבים כמזון שאינו בריא ועל כן מומלץ לא להפריז באכילתו, במיוחד לכאלו הסובלים מסכרת ובאופן כללי מתכון זה מיועד לאנשים בריאים.
 
לביבות חנוכה קלות להכנה ללא שמן

מצרכים:
  • 4 תפוחי אדמה
  • 4-5 בטטות
  • 3 בצלים גדולים
  • 1 צרור פטרוזליה
  • 5-6 כפות קמח מלא
  • 5 ביצים גדולות
  • מלח, פלפל שחור לפי הטעם
הכנה:
  • גוררים בפומפיה/מעבד מזון את הבצלים בקערה קטנה נפרדת
  • גוררים את תפוחי האדמה והבטטות
  • קוצצים את הפטרוזליה (רצוי ללא הגבעולים)
  • לאחר שהכל קצוץ/מגורר, סוחטים היטב את הבצל ומוסיפים לשאר הירקות
  • מוסיפים ביצים, קמח, מלח ופלפל
  • מערבבים את כל החומרים
 
אפיה:
  • מחממים תנור ל 180C
  • פורסים על תבנית שטוחה נייר אפיה
  • מלבבים את הלביבות ומניחים אותן בתבנית
  • ניתן למרוח בעדינות, באמצעות מברשת, מעט שמן זית (לא חובה)
  • אופים כ-25 דקות
 
לביבות בטטה של אמא תחיה:

מצרכים:
  • 1 ק"ג בטטה
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1/2 כפית מלח ים אטלנטי לבן
  • פלפל שחור
  • 1 כוס קמח כוסמין
הכנה:
  • קולפים את הבטטות וחותכים לרבעים
  • מאדים את הבטטות בסיר עם מעט מים ומכסים את הסיר למשך כחצי שעה - עד שהבטטות רכות
  • מניחים את הבטטות במסננת למשך שעתיים - עד שהן מתקררות
  • מועכים את הבטטות ומוסיפים סויה ומלח
  • מערבבים היטב, מוסיפים את הקמח ומערבבים פעם נוספת, עד לקבלת תערובת אחידה
  • מחממים שמן שומשום על להבה נמוכה-בינונית ובעזרת כף נוטלים מהתערובת ומניחים במחבת
  • משטחים את הלביבות על המחבת
התערובת דביקה ולכן מומלץ לעבוד עם ידיים רטובות

   
לביבות בטטה אפויות
של עירית אדן, מומחית לתזונה בהתאמה אישית .N.D:

מצרכים:
  • 4 בטטות בינוניות
  • 2 ביצים
  • 1 כוס שיבולת שועל טחונה דק
  • 1.5 כף סויה
  • 3 כפות שמן זית
  • מעט פלפל מלח
  • מעט שורש ג'ינג'ר מגורד
אופן ההכנה:
  • מגרדים בפומפיה גסה את הבטטות ומניחים במסננת למשך 10 דקות, על מנת להוציא את הנוזלים
  • מוסיפים ביצים, שמן ומתבלים
  • מוסיפים שיבולת שועל עד הסמיכות הרצוייה
  • יוצרים לביבות על ידי סחיטה של העיסה ומניחים על נייר אפיה בתבנית
  • אופים בחום של כ- 200 מעלות למשך 25-30 דקות (עד שמזהיב)
במידה ורוצים שהלביבות יהיו קריספיות יותר, ניתן להזליף מעט שמן זית על הלביבות לפני הכנסתן לתנור.
 
מומלץ להגיש עם יוגורט עיזים או טחינה.

 
לביבות תפוחי עץ אפויות - מתכון חובה!!!
של עירית אדן, מומחית לתזונה בהתאמה אישית .N.D:
מצרכים:
  • 3 תפוחי גרנד מגוררים (עדיפות למעבד מזון)
  • 5 כפות קמח כוסמין מלא
  • 3 כפיות  סילאן  או מולסה
  • 1/4 קליפת לימון מגורדת
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1 ביצה
  • חופן חמוציות או צימוקים
 
אופן ההכנה:
  • לערבב את כל החומרים יחד.
  • לקרר במקרר כחצי שעה.
  • בעזרת הידיים ליצור לביבות שטוחות תוך כדי סחיטה של הנוזלים.
  • לאפות בתנור בחום של 160 מעלות למשך כ - 25 דק', עד השחמה. 
אפשר גם לאפות בתוך קאפקייקס (30-35ד' אפייה) ולהפתיע את האורחים בלביבה ייחודית וטעימה.

בתאבון! וספרו לנו כאן למטה איך יצא לכם...
חולמים להפוך את הבית שלכם לבית בריא?


 
עכשיו תורכם לשתף אותנו איך יצא לכם.
אם יש לכם מתכון חנוכה טעים ובריא לשתף אותנו, רישמו אותו כאן למטה.

אהבתם? שתפו עם החברים שלכם

 
בברכת חג חנוכה שמח  ובתאבון!
צוות מרפאת עידנים 09-7430045
רפואה עתיקה - בעידן חדש
הבית לבריאות המשפחה

הגעתם לכאן במקרה? אתם מעוניינים לקבל עוד טיפים, מתכונים ומידע בנושאי בריאות?
לחצו כאן
 
 
 

   תוכן אתר זה הינו לצורכי מידע בלבד ואינו מיועד לאבחנה או טיפול של כל מצב רפואי כל שהוא

עמוד הבית  |  צוות המומחים של עידנים  |  הקטנטנים של עידנים  |  מתנות לבחירתכם   |  סרטונים  |  צרו עמנו קשר

                        מפת האתר  |  חזור למעלה 

מרפאת עידנים | רחוב הצומת  9, כפר סבא | 09-7430045 | clinic@idanimclinic.co.il | כל הזכויות שמורות  |  צור קשר 
לייבסיטי - בניית אתרים