מרפאת עידנים - סלט בורגול
 סלט בורגול     
דף הבית >> מתכונים לבריאותכם >> סלט בורגול
 
סלט בורגול 


הבורגול הוא דגן מלא.
למעשה הוא גרעיני חיטה שעברו בישול וייבוש לפני הטחינה.

 
מבחינה סינית: מלחלח ומתפיח, לכן לא טוב במצבי ליחה , סוכר ועודף משקל.
יתרונותיו : קל לעיכול, מזין, מצויין אחרי לידה, מתאים להכנה מהירה ללא בישול, ולכן נוח כ”פאסט פוד” בריא.
חסרונותיו: בעל אינדקס גליקמי גבוה ולכן יכול להעלות את רמות הסוכר ואינו מתאים לסכרתיים, מלחלח ותורם להשמנה.

שימושים במטבח: הבורגול הוא מהדגנים הנוחים להכנה, כיוון שאפשר להשרות אותו במים רותחים ללא בישול.
מתאים לממולאים כתחליף לאורז, כרכיב בקובה, לקציצות בורגול, לסלט עשבי התיבול טבולה ועוד.  
 
רכיבים:
  • 1.5 כוסות בורגול
  • ירק קצוץ ללא הגבעולים (פטרוזיליה, כוסברה, סלרי, בזיליקום)
  • 3  עגבניות חתוכות קטן
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • 1/3- חצי כוס שמן זית
  • 1 כפית מלח
אופן ההכנה:
  • משרים את הבורגול בקערה עם מים חמים, מכסים במגבת וממתינים כ - 15 דקות, עד לספיגת נוזלים.
  • מוסיפים לקערת הבורגול את הירקות.
  • מתבלים בשמן זית, לימון ומלח ומערבבים.

הצעות גיוון:
את הבורגול אפשר להחליף בקינואה, דוחן או גריסים מבושלים.
 
   

בתאבון! וספרו לנו כאן למטה איך יצא לכם...
 
שלכם,
צוות מרפאת עידנים 09-7430045
רפואה עתיקה - בעידן חדש
הבית לבריאות המשפחה


 
 
הגעתם לכאן במקרה? אתם מעוניינים לקבל עוד טיפים, מתכונים ומידע בנושאי בריאות? לחצו כאן 
 
 

 


   תוכן אתר זה הינו לצורכי מידע בלבד ואינו מיועד לאבחנה או טיפול של כל מצב רפואי כל שהוא

עמוד הבית  |  צוות המומחים של עידנים  |  הקטנטנים של עידנים  |  מתנות לבחירתכם   |  סרטונים  |  צרו עמנו קשר

                        מפת האתר  |  חזור למעלה 

מרפאת עידנים | רחוב הצומת  9, כפר סבא | 09-7430045 | clinic@idanimclinic.co.il | כל הזכויות שמורות  |  צור קשר 
לייבסיטי - בניית אתרים